Ружић: Пуно уложено у југ Србије, на част влади и грађанима

НИШ: Влада Србије последњих година, али нарочито последњих дана и месеци, пуно тога урадила је за грађане југа Србије, што служи на част и влади, али пре свега грађанима, изјавио је данас министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.
ruzic, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

"Видели смо да су урађени многи инфраструктурни пројекти, влада је довела сијасет инвеститора, и Цумтобел, Ими, Леони, повећан је и број запослених, као и инфраструктурни пројекти у школама у Пиротском округу. На целој територији југа покренуто је много тога што служи на част и понос и владе Србије и свих грађанки и грађана на овој територији", рекао је Ружић, након састанка са начелницима свих управних округа у Србији.

Евидентно је, сматра министар, да је влада Србије последњих година пуно тога радила на југу Србије, те истиче да одредница "што јужније, то тужније" више неће важити захваљујући, како је рекао, и влади Србије и председнику Републике Александру Вучићу.

Осврћући се на састанак са начелницима управних округа, којих је у Србији 29, Ружић је рекао да је то свакако прави корак напред у реализацији свих стратешких циљева који су постављени пред владу Србије.

"Могу само да кажем да ћемо након овог драгоценог састанка са начелницима управних округа у Србији, увести редовност састанка, оптимизирати њихов рад и довести до још бољих резултата, заједничком комуникацијом, координацијом и интерресорном сарадњом, која је преко потребна како би систем функционисао на свим пољима", рекао је министар.

Истакавши значјну улогу начелника управних округа у комуникацији Републике и локала, Ружић је рекао да је управо зато инсистирао да се што пре сретне са њима и заједно сагледају све аспекте послова којима се управни окрузи баве, као и проблеме и изазове са којима се сусрећу.

Начелник Нишавског управног округа Александар Цветковић рекао је да састанак представљао лепу прилику да се начелници округа сретну са министром, те да је оцењено је да постоји капацитет у сваком од 29, не само да раде заједно са председницима општина и начелницима инспекцијских служби, већ да ће наћи још нека нова решења у вези с инвестицијама, контролом трошејна новца, те да ће данас дефинисати одређене правце о којима ће се разговарати у наредном периоду.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести