Шабић: Нисам озбиљно размишљао о кандидатури

БЕОГРАД: Београд је, са становишта избора, неспорно и веома важан и специфичан, а шансе опозиције на локалним изборима нису нереалне, само је питање да ли ће она умети да их искористи, изјавио је данас Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић.
rodoljub sabic mc.rs
Фото: ms.rs

"На председничким изборима Александар Вучић је као кандидат групе десетак партија и покрета освојио на нивоу целе Србије око 55 одсто гласова, а на нивоу Београда његов резултат био је осетно слабији, за целих 11 одсто. Те чињенице објективно говоре да шансе опозиције нису нереалне", рекао је Шабић за Недељник.

До њега су, каже, долазили предлози да се кандидује за градоначелника, али је јасно рекао да о њима засад није озбиљно размишљао.

"Дакле, нисам размишљао ни о условима под којима бих прихватио кандидатуру, бар не за сада", рекао је Шабић и додао да наша политичка јавност никад не оскудева у спекулацијама, те да су га, поред осталог, неки таблоиди и неки "маркетиншки стручњаци" већ проглашавали и председничким кандидатом и кандидатом за заштитника грађана.

Сматра да, због саме природе пропорционалног система који се на изборима примењује, да је за опозиционе странке, ако стварно желе да победе, много важније да обезбеде ствари као што су прихватљиви изборни услови, изборна контрола и узајамне чврсте гаранције да ће после избора бити на истој страни - заједно.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести