Шапић: Не желим да се правдам, не бојим се смене

БЕОГРАД: Градоначелник Београда Александар Шапић данас је, поводом отпужби да је незаконито легализовао своју кућу, изјавио да никоме не жели да се правда, али и да су они који траже његову смену “очигледно поставили нова правила игре”.
sapic yt
Фото: Youtube Printscreen

“Што се тиче моје смене, можете на свакој скупштини да ставите на гласање моју смену. Одборници могу да ме смене на свакој скуштини, да ли ће да поставе неког другог или ће то да изазове неке нове изборе, ја то не знам, али нема потребе да ми претите сменом и да мислите да ћу се тога нешто посебно бојати зато што човек који се налази на одговорном месту мора да буде спреман да у сваком моменту буде смењен, али то не значи да ће због тога да одустане од својих уверење и онога што мисли да је исправно”, рекао је Шапић.

Он је додао да ће покушати да се прилагоди и да је у животу научио да се прилагођава.

"Само вас молим да ми после не замерите ако сам се по вашим правилима игре прилагодио боље него ви сами", додао је он.

Шапић је рекао да се претходних десетак дана није изјашњавао о оптужбама да је своју кућу незаконито легализовао зато што, како је рекао, није знао одакле да крене.

"Одакле год да сам кренуо завршио бих у ћорсокаку, јер сте ви већ донели пресуду и увели неке нова правила у понашању”, напоменуо је Шапић.

Казе и да је изненађен што опозиција мисли да је он “толико моћан” да то може да уради, а осврнуо се и на председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

“Видим да иде градом и да прича како ће он да буде нови градоначелник, како се већ договорио. Волео бих да чујем са ким се то тачно договорио...прича да се са (Александром) Вучићем договорио, од Вучића то никад чуо нисам”, рекао је Шапић.

Шапић је додао и да док год је он на политичкој сцени у Србији, Ђилас "неће бити ништа".

“Поручујем му да појача сво своје ''тешко оружје'' које тренутно испаљује по мени, и он и они који му помажу пошто уколико ја политички преживим, он се сигруно више никада неће вратити на велику политичку сцену”, рекао је Шапић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести