ШАПИЋ O ПЛАНОВИМА: Покренућу иницијативу да Кућа цвећа постане музеј српске историје

БЕОГРАД: Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић најавио је да ће покренути иницијативу да Кућа цвећа, односно Музеј историје Југославије, постане музеј српске историје, а да се Јосип Броз Тито који почива у њој врати у Кумровец.
sapic yt
Фото: Youtube Printscreen

Шапић је рекао да у том музеју треба да почивају људи који су нас, како је навео, заиста бранили - Степа Степановић, Живојин Мишић, Радомир Путник и остали.

"То су људи којима се Европа дивила и који су је бранили у Првом светском рату од Немаца који би сада да нас прогласе геноцидним", рекао је Шапић.

Он је додао и да му када помене Драгољуба Михаиловића који је, како је рекао, један од наших најодликованијих официра који је бранио Србију у Балканским ратовима и у Првом светском рату од Аустроугара, а у Другом светском рату против нациста, "скачу на главу Титови Југословени".

"Бранио нас је и од онога од ког смо направили мит, од Јосипа Броза, који је био аустроугарски каплар и као такав пуцао по нама", рекао је Шапић и указао да су Срби успели да после Другог светског рата Михаиловића прогласе  издајником и да не знају где му је гроб, јер су му комунисти "расули кости", док Броза чувају на најлепшем пропланку у Београду.

Шапић је навео да Броз ту почива и дан данас без обзира на сво зло које је нанео српском народу, и како је истакао, "убијајући га у Првом светском рату, а онда преко 35 година, затираћи му семе на сваки могући начин, национално, политички, социолошки и културолошки".

Он је рекао и да се поставља питање да ли ће се у Кући цвећа одати пошта српским херојима тиме што ће се направити музеј српске историје или ће тамо бити остављен Јосип Броз Тито, који је, како је рекао "велики зликовац новије српске историје".

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести