Саша Јанковић се повлачи из ПСГ и активног политичког живота

Лидер ПСГ-а Саша Јанковић објавио је на свом Твитер налогу да се повлачи са места председника Покрета слободних грађана и Грађанског блока 381, али и да се истовремено генерално повлачи из активног политичког живота.
Saša Janković  Foto Tanjug/S.Radovanović
Фото: Tanjug

"Чиним то јер нећу да делим људе који сви пођеднако желе да уклоне опасан и криминализован режим који нам је отео државу. Србија је наша заједничка домовина и ја нећу бити препрека најбитнијем циљу. Такође, хоћу да будем кристално јасан: сматрам да замена једне грешке другом, макар и мањом, не доноси праве промене. То је рађено протеклих 30 година и резултате тога данас живимо. Осећај одговорности и искрености ми налаже да у томе не учествујем", написао је Јанковић.

Он је навео да верује да до боље Србије воде политичке идеје ПСГ и Грађанског блока 381. Додао је и да осећа кривицу због недостатка резултата. "Што наш програм, вредности и другачији начин схватања политике, упркос огромном раду и жртвама сјајних људи око мене, не добијају замах, већ Србија опет креће у круг".

У времену у ком су погажене све људске вредности грађанског друштва тешко је бити трезвен и рационалан, истакао је. "Још је теже изгледати нормално у српској политици, у којој ништа није онако како изгледа да јесте. Немам дилему да ли су циљеви које смо поставили вредни борбе и наставићу је као обичан члан Покрета слободних грађана и на друге начине", закључио је Јанковић.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести