Секретар ПОКС-а: Већина одбора подржава Војислава Михајловића

БЕОГРАД: После објаве Жике Гојковића да је пуч у ПОКС-у пропао и да ће се изборна скупштина странке одржати 2. јануара, данас је генерални секретар ПОКС-а Горан Иванчевић поручио да је већина одбора дала подршку, као кандидату за новог председника,Војиславу Михајловићу.
poks
Фото: Ilustracija

"У току прикупљања кандидатура за новог председника ПОКС који треба да буде изабран на Изборној скупштини странке, већина одбора је дала подршку кандидату Војиславу Михаиловићу, досадашњем потпредседнику ПОКС", рекао је Ивановић, наводи се у саопштењу Информативне службе ПОКС-а.

Он је навео да је услов за учешће неког кандидата за председника ПОКС је да га подржи више од 30 одбора, што је за сада, каже, испунио једино кандидат Војислав Михаиловић.

Истиче се да ће се на изборној скупштини ПОКС која ће се одржати 3.јануара бирати председник, заменик и потпредседници ПОКС, као и цело руководство странке.

Гојковић је јуче објавио да је изборну скупштину заказао за 2. јануар у Тополи и тврди да је 90 одсто чланства са њима.

"Четири године градили смо ову странку камен по камен, да би група људи која је желела да господари странком кренула да је уништава. Више је него сигурно да то чине по нечијем налогу ", сматра Гојковић.

Он се у саопштењу позвао и на Министарство за државну управу и локалну самоуправу које је 27. децембра издало потврду Жики Гојковићу да је једини заступник ПОКС-а.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести