Секретарици Оливера Ивановића одређено полицијско задржавање

ПРИШТИНА: Силвани Арсовић, секретарици убијеног Оливера Ивановића, одређено је полицијско задржавање до 48 сати, уз образложење да је осумњичена за "помагање у извршењу кривичног дела тешко убиство", рекао је за РТС њен адвокат Добрица Лазић.
pristina, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Истражне јединице косовске полиције су, око 11 сати, спровеле Силвану Арсовић на саслушање у Приштину, после чега јој је одређено задржавање. 

Лазић је рекао да ће она пред тужиоца бити изведена сутра.

"О притвору ће одлучити тужилац, након саслушања. Полицијско задржавање је одређено без било каквих доказа, који би упућивали на основану сумњу да је Силвана Арсовић извршила било какво кривично дело", рекао је Лазић.

Арсовићева је већ три пута давала исказ у вези са убиством Оливера Ивановића. 

"Не знамо зашто је одведена у Приштину, зашто саслушање није обављено у Косовској Митровици и због чега су је одвели када је већ три пута давала исказ у вези са Оливеровим убиством", рекла је функционерка СДП-а Ксенија Божовић за РТС.

Претходно, припадници специјалне јединице косовске полиције ухапсили су у северном делу Косовске Митровице три мушкарца доводећи их у везу са Ивановићевим убиством.

На захтев тужиоца, ухапшени Марко Рошић, Недељко Спасојевић и Драгиша Марковић налазе се у једномесечном притвору у затвору високе безбедности у Грдовцу код Подујева.

Хапшење Арсовићеве - наставак притиска на Србе 

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Најновијим хапшењем и неоснованим притварањем наше суграђанке Силване Арсовић, која је позната као искрен пријатељ убијеног Оливера Ивановића, наставља се институционално насиље и притисак на Србе на Косову и Метохији, саопштила је данас Српска листа.

"Циљ овог неоснованог лишења слободе је покушај да се пажња јавности скрене са одлуке косовских институција да се забрани дистрибуција робе на северу Косова и Метохије и тиме Србима отежа живот и грађани застраше и приморају да напусте своја огњишта", пише у саопштењу.

Милан Радојичић дао исказ МУП-у 

БЕОГРАД:  Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Србије данас су, поступајући у складу са захтевом Тужилаштва за организовани криминал, обавили разговор са М. Р. у вези његових сазнања о убиству Оливера Ивановића. 

Полиција је од М. Р. узела изјаву у складу са захтевом за прикупљање потребних обавештења, а у вези са истрагом убиства лидера Грађанске иницијативе СДП, наведено је у саопштењу.

Медији преносе да је реч о Милану Радоичићу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести