Шешељ: Не размишљам о оставци

БЕОГРАД: Председник СРС Војислав Шешељ каже да не размишља о оставци, иако су радикали на изборима у Београду поражени, те да је уверен да ће се њихова политика реафирмисати у Србији.
Izbori seselj
Фото: Tanjug

Лидер радикала је рекао да СРС неће мењати свој програм и идеологију.

“Размишљамо о политичкој одговорности, а о подношењу оставке нисам размишљао, нити ћу размишљати, јер сам одлучио да живим још 20 година и да се до последњег даха бавим политиком, јер то је моја судбина”, рекао је Шешељ.

Додао је да ће наставити да делује политички и да ради на реорганизацији странке пред предстојеће парламентарне изборе.

"Радикали су поражени на недељним изборима", рекао је Шешељ истакавши, међутим, да се он држе Нехруове изјаве да је "човек својом природом осуђен на победе и поразе”, те да ће наставити борбу и неће мењати идеологију “макар ниједан глас не добили".

Ипак, каже, верује да ће колективна свест сазрети до те мере да ће радикали на следећм републичким изборима боље проћи.

Изразивши задовољство, Шешељ је рекао да се у СРС непрекидно појављују нови чланови тако да ће “неки млађи моћи да преузме његову функцију када докаже да је способнији, паметнији, искуснији и одговорнији”.

“Резултати не зависе само од нашег рада, већ пре свега од народне воље, а ми смо у кампањи учинили све што смо могли”, рекао је Шешељ.

Чињеницу да су амерички и британски амбасадори лично обилазили нека бирачка места у току београдских избора, Шешељ је назвао "злом слутњјом" и "драматичним упозорењем" Србији.

За то је оптужио САД и Велику Британију и додао да српска влада не би, како је рекао, смела то да гледа скрштених руку.

Према његовим речима, није довољно само рећи “послаћемо и ми посматраче на америчке или британске изборе”, већ треба много озбиљније кораке предузети. 

“Пре свега, Влада би морала сместа да донесе одлуку о давању дипломатског статуса комплетном руском особљу Руско-српског центра у Нишу, а затим да прихвати нашу иницијативу да се сличан центар формира на простору Војводине, а у догледно време и у централном делу Србије”, додао је. 

Навео је да би то био само први корак ка обезбеђењу Србије, те да је потребно, додаје, хитно предузети мере да се захтева учлањење Србије у ОДКБ. 

“Србија не сме сама, слаба и незаштићена да дочекује следећи велики удар са запада. У том следећем великом удару биће ангажовано много више новца, неупоредиво више техничких средстава, терористичких аката, него 2000. године у време припрема за пети октобар. Србија треба да се чврсто интегрисе са Русијом, јер је то пут њеног опстанка”, истакао је Шешељ.

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести