СНС БГ: Ђиласови послушници настављају да обмањују јавност

БЕОГРАД: Београдски одбор СНС оштро је критиковао Иницијативу Не давимо Београд, наводећи да саопштењем и окупљањем које су организовали поводом јавне расправе о уређењу Макишког поља, обмањују јавност и грађане изношењем неистина о садржајима планова и јавним расправама.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Из ГО СНС су навели да су ''Ђиласови послушници'' још једном показали колики су лицемери, с обзиром да је јавна расправа била организована и реализована у складу са епидемиолошким могућностима и ограничењима, али истовремено у складу са правилником који дефинише поступак одвијања јавних седница.

Али Ђиласа и његове следбенике не занима ни здравље грађана, као што их ни у најмањој мери не занима развој града. Својим обманама желе да увуку грађане у своју игру лажи, а истина је да свако ко поднесе примедбу у току јавног увида може исту и образложити на јавној седници, истичу из београдског СНС.

Данас је, како додају из СНС, Иницијативи Не давимо Београд било важније да направе перформанс којим би приказали да процедура није задовољена, а нису саопштили да нису ни желели да уђу на јавну седницу.

Једини циљ лажи Ђиласових лешинара јесте да обуставе развој Београда, као и прилив инвестиција који је највећи у последњих неколико деценија. Ово је јасан пример да их град Београд не занима и да их занима само да поново дођу у прилику да задужују град и не раде ништа, додаје се у саопштењу ГО СНС Београд.

Из Иницијативе Не давимо Београд су раније у саопштењу изнели тврдње да се иза леђа грађана ''и свесно без присуства јавности, Макишко поље, највеће водоизвориште Београда, жртвује како би на њему зарадили инвеститори блиски власти".

Иницијатива Не давимо Београд је данас испред Градске управе града Београда организовала протестни скуп, тврдећи да је јавност била онемогућена да присуствује јавној расправи.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести