СНС: ДС не може да се помири са истином

БЕОГРАД:  Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду осудио је ометање данашње седнице Скупштине града од стране одборника Демократске странке, оцењујући да је такво примитивно понашање најбољи доказ колико они поштују ту институцију.
sns
Фото: Tanjug

Истовремено, ометајући седницу, добацујући градоначелнику, председнику Скупштине града и одборницима владајуће већине, доказали су да ни после шест година од одласка са власти не могу да се помире са суровом стварношћу - да их Новосађани једноставно не желе, саопштили су новосадски напредњаци.

"И не само Новосађани: од 2012. године не успевају да добију ни једне изборе - од оних за савете месних заједница до избора за председника Републике. Демократе и одборници Савеза за вешање и силовање у шта се претворила та коалиција, осим криминалних афера и завлачења руку у џепове грађана немају више шта да понуде", истиче се у саопштењу.

Градски одбор СНС подсећа да су градоначелник и одборници већине на данашњој седници "читавих пет сати стрпљиво слушали лажи и клевете" одборника опозиције. 

"Када су се после вишечасовног замајавања јавности и злоупотребе говорнице суочили са истином, јасно се видело да не могу да победе снагом аргумената. Тада су посегли за добро познатим методима - покушајем изазивања инцидената и, на крају, напуштањем седнице", пише у саопштењу.

Демократама и њиховим партнерима, како се наводи, ништа не представља ни податак да је буџет Града у односу на 2012. годину већи за око 5 милијарди динара.

"Развој Новог Сада их не радује, већ плаши, јер у таквој ситуацији не могу да гаје ни грам наде за повратак на власт. Сваки пројекат и свака инвестиција у Новом Саду бивају дочекани критикама и омаловажавањем. Јасно је да је том савезу примитиваца и лажова стало само до повратка на власт, док им је до Новог Сада и Новосађана стало ''као до лањског снега''“, наводи се у саопштењу и додаје:

"Најава да ће своје ставове убудуће износити на улицама и трговима нас у Српској напредној странци изузетно радује. Већ неколико пута су на безидејним окупљањима у Београду доказали да немају коме да се обрате и да им је подршка толико слаба да са њом на било којим наредним изборима не би могли ни да пређу цензус."

Градски одбор СНС у Новом Саду је, такође, позвао чланове Демократске странке "и њиховог Савеза за вешање и силовање", да Драгана Ðиласа замоле да на првом наредном окупљању објасни грађанима порекло својих 500 милиона евра. 

"Ако већ желе да се баве политиком и да се тако расцепкани уједине у некакав неприродан савез, ред је да прво почисте своје двориште", напомиње се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести