СНС: Зеленовић преко ГИК-а покушава да опструише изборе и вољу грађана Шапца

Градски одбор Српске напредне странке Шабац упозорава јавност на скандалозне притиске које на Градску изборну комисију Шабац врши бивши градоначелник Небојша Зеленовић, који по сваку цену спречава одвијање изборног процеса у складу са законом.
sns logo, SNS
Фото: СНС

Наиме, данас је одржана још једна седница Градске изборне комисије, на којој није донета одлука о расписивању поновљених избора на 27 бирачких места иако је то предвиђено одлуком Управног суда. Поновљени избори морају бити одржани 7 дана од дана утврђивања неправилности.

„Измишљање разлога да се избегну законске обавезе и изигра не само изборна процедура, већ очигледно и воља грађана постала је специјалност председника ГИК-а Будимира Павловића, који по налогу Небојше Зеленовића на све могуће начине спречава понављање избора на 27 бирачких места“, кажу напредњаци.

Суштина је у томе да  преко Градске изборне комисије, суочен са апсолутним изборним дебаклом Небојша Зеленовић на све начине покушава да спречи крај изборног процеса, додаје се у саопштењу.

„ У жељи да што дуже, противно вољи народа, остане на власти, Зеленовић континуирано, од момента када је видео са колико великом разликом га је победила Српска напредна странка,  покушава да прво поништи, а сада и одложи понављање избора на 27 бирачких места.

Својим константним утицајем на Градску изборну комисију Шабац, Зеленовић злоупотребљава положај градоначелника, на коме се још само формално налази, с обзиром на то да су му Шапчани рекли јасно НЕ на изборима 21. јуна. Рекли су НЕ пљачки, уништавању свог града, корупцији, непотизму и чињеници да су Душан Петровић и Небојша Зеленовић умислили да је Шабац њихов“, кажу у СНС.

Истовремено, наводе, Шабац је рекао ДА будућности, развоју и просперитету на челу са Српском напредном странком. Између  НЕ Зеленовићу и ДА Српској напредној странци стоји 12 хиљада гласова Шапчана. У страху да ће се та разлика повећати у корист Српске напредне странке, на поновљеним изборима, Зеленовић на све могуће начине, кршећи закон и изборне процедуре покушава да одложи изборе на 27 бирачких места. 

Градски одбор Српске напредне странке Шабац захтева строго поштовање закона, изборне процедуре и слободно исказане народне воље. Избори су најважнија демократска тековина, а воља народа светиња, закључује се.

„Зато Градски одбор Српске напредне странке Шабац, у складу са одлуком Управног суда, захтева понављање избора на 27 бирачких места у законском року.

Све Шапчане са правом гласа позивамо да и на те изборе изађу и победу српских напредњака учине још већом и убедљивијом. За Шабац! За нашу децу! Живела Србија“, каже се у саопштењу ГО СНС Шабац.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести