Шормаз: Тужилаштво да реагује на акцију Капетана Драгана

БЕОГРАД: Посланик Српске напредне странке Драган Шормаз позвао је данас тужилаштво да реагује поводом вести да фондација Драгана Васиљковића, који је у Хрватској осуђен за ратне злочине, дели мајице са ликом Звездана Јовановића, осуђеног због убиства премијера Србије Зорана Ђинђића.
dragan_sormaz/Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео/Драган Шормаз

"Ја не знам шта је за хапшење, суђење, забрану деловања ако ово није?! Ђинђића сам упознао 1990. године, никада нисмо били потпуни политички истомишљеници, али овај који га је убио је билмез без мозга и звер која је учинила злочин над целом нацијом! Чекам тужилаштво 48 сати", написао је Шормаз на Твитеру.

Он је нешто касније написао да ће, ако тужилаштво не реагује, написати пријаву и позвати што више посланика да му се придружи.

Шормаз је поделио и вест коју је, позивајући се на Фејсбук страницу Фондација Капетан Драган, објавио портал Нова.рс - да фондација Васиљковића, познатијег као Капетан Драган, дели мајице са ликом Звездана Јовановића, осуђеног за убиство Ђинђића, и да планира покретање петиције за ослобађање Јовановића.

На Фејсбук страници Фондација Капетан Драган 4. августа је објављена фотографија мајице на којој је лик Звездана Јовановића и натпис Слобода за Хероја Звездан Јовановић. Такође је најављено да ће у септембру бити покренута национална кампања за председничко помиловање Јовановића.

Наведено је да су потребни активисти, волонтери и донатори за пунктове широм Србије, а да ће Фондација настојати да обезбеди свим активистима и донаторима ту поклон мајицу коју ће носити током петиције.

Демократска странка у саопштењу тим поводом тврди да иза Капетана Драгана у његовим последњим акцијама стоји садашња власт и Александар Вучић лично.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести