Србија данас: Ћосић за већину непријатан, али не и Ђиласа

У Србији је опште познато да када политичари дођу у емисију на телевизију Н1 код "чувеног" Југослава Ћосића тај сусрет не прође нимало пријатно за саговорника, а углавном из студија свако од њих изађе постиђен и увређен. 
1

Како Југослав Ћосић ради за телевију Н1 која се назива "најпрофесионалнијом, најобјективнијом и најнеутралнијом" телевизијом, могло би се очекивати да се он као водитељ исто тако понаша према својим гостима. Сви већ знају да је Југослав увек тај који напада, провоцира а некада и вређа своје саговорнике што се могло видети из примера када су у његовој емисији гостовали Вук Јеремић и Бошко Обрадовић, али и многи други опозициони лидери. 

Ипак, Југослав Ћосић врло добро зна када треба да буде фин и повучен и коме не сме да упућује провокативна питања. Када у студио ушета "газда" Драган Ђилас та бахатост и оштрина новинара Н1 престаје да постоји. 

Углавном смирени и одлучни новинар се према свим осталим гостима понаша бахато, али када се у студију појави његов газда он просто остане без речи. Чист говор му постане стран, а муцање се "одомаћи". Ни по коју цену не жели да наљути свог "господара". 

Просто је смешно гледати колико је Ћосић селективан када је реч о питањима за Ђиласа. Помислило би се да је по природи стидљив и неодлучан, па чак у неким ситуацијама и плашљив, иако се према другим опозиционим лидерима тако не понаша.  

Док Југослав Ћосић другим саговорницима демонстрира силу, пред Драганом Ђиласом заборави за коју телевију ради и какву је репутацију стварао, од охолог гласноговорника постане послушни пиун. Емисије у којима Драган Ђилас гостује јасан су показатељ да и Ћосићева емисија као и телевизија за коју ради све само не објективна и независна, већ да је у служби "жутог господара" Ђиласа.

Србија данас

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести