Србин из З. Потока: Росу малтретирала мене и сина, држали нас у каналу и ударали

ЗУБИН ПОТОК: Специјалци РОСУ вечерас су на путу Лучка Река-Газиводе код места Рибњак зауставили и више од сат времена брутално малтретирали Давора Марковића и његовог сина Андрију из Зубиног Потока, рекао је старији Марковић за Косово онлајн.
Танјуг/видео
Фото: Танјуг/видео

Марковић је навео да су се он и син враћали са села када су видели РОСУ полицајце који су их зауставили и избацили из аутомобила и без икаквог разлога бацили на асфалт, када је његов син Андрија ударио главом.

"Онда су нас убацили у канал поред пута који је пун блата и воде. Ту су нас држали више од сат", рекао је Давор Марковић.

 Он је навео да, док су лежали у каналу, из оклопних возила РОСУ специјалаца чула се дуга пуцњава ка околним брдима.

"Пуцали су ка селима горе. Нас су држали у оном блату, изули нам чизме и чарапе. Ударали су нас по ногама. У шоку сам", навео је Давор Марковић.

Он је рекао и да су РОСУ специјалци држали неке спискове у рукама и да су их испитивали да ли знају неке људе.

"Траже Србе по списковима. Питали су нас за човека са именом Зоран Марковић. Рекао сам да га не знам. После сат и више су нас пустили да идемо", рекао је Давор Марковић.

Како наводи Косово онлајн, Марковићу и његовом 22-огодишњем сину, који је задобио повреду главе, због претрпљеног шока и повреда у амбуланти у Зубином Потоку указана је прва помоћ.

И председник општине Зубин Поток Срђан Вуловић рекао је за Косово онлајн да су га вечерас у близини Газивода зауставили и претресли припадници специјалне јединице косовске полиције РОСУ.

Он је навео да су га припадници РОСУ зауставили док је са пријатељем ишао аутомобилом и да су га детаљно претресли, али да нису употребили силу.

"Кренуо сам да обиђем околне правце око Газивода да видим да ли је све у реду, када ме зауставила патрола Росу. Претресли су ме врло детаљно, питали ко сам, али нису употребили никакву силу и убрзо су ме пустили да идем даље", рекао је Вуловић.

Срби на северу КиМ су током поподнева и вечери изашли на неколико пунктова и формирали барикаде због хапшења бившег полицајца Дејана Пантића данас на Јарињу.

Београдски медији објавили су да се у близини Газивода код села Штуоца надомак Зубиног Потока вечерас чула пуцњава која је трајала петнаестак минута.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести