СРБИН ПРИВЕДЕН НА КиМ ЗБОГ МАЈИЦЕ СА МОТИВИМА СРПСКИХ МАНАСТИРА Петковић: Ово је урушавање основних права и слобода српског народа

Србина Стефана С. (27) привела је у Зубином Потоку тзв. косовска полиција због мајице са мотивима српских манастира и поруком са мотивима цара Душана, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију. Стефана С. је Куртијева полиција зауставила на путу из Зубиног Потока ка селу Дријен где живи, привела га и држала га више од два сата у полицијској станици, запретивши му пријавом због, како су рекли, “вређања по националној основи”, наводи Канцеларија.
lisice, freeimages
Фото: Freeimages.com

У саопштењу се истиче да најновије привођење младог Србина показује да једина политика коју спроводе приштинске власти јесте политика системског урушавања основних права и слобода српског народа у Покрајини са коначним циљем да они застрашивањем и свакодневним терором заувек буду протерани са својих вековних огњишта.

"Док Куртијева специјална полиција пуца у Србе, српску децу, пребија српску омладину, за шта нико не одговара, дотле се Срби приводе и застрашују због мајице?", наводи Канцеларија и наглашава да је то реалност у којој Срби на северу КиМ живе, а од које главу окреће комплетна међународна заједница.

Указује се да светска јавност и представници међународних организација морају да разумеју апсурдну чињеницу да се Срби на КиМ хапсе произвољно без икаквог и права и основа - због објављивања садржаја на друштвеним мрежама, а сада и због гардеробе коју носе.

Уколико је заиста међународној заједници стало до успостављања мира на овим просторима, на чему Београд упорно инсистира, онда неко мора конкретним деловањем обуздати Куртијева настојања да етнички очисти КиМ од Срба, а задржи само своје истомишљенике и потчињене, наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести