Српска листа: Најављена коалиција је "антисрпска"

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Окупљање појединих Срба у политичку колицију пред предстојеће изборе на Косову и Метохији, Српска листа је данас оценила као "почетак заједничког антисрпског деловања" чији је циљ и план деловања "мржња против српског јединства и борба против Српске листе и председника Александра Вучића".
Srpska lista /Tanjug
Фото: Tanjug

Наводећи да се ради о окупљању "Рент-а-Раде, Ненада Рашића, Драгише Мирића, Славише Петковића и Бранислава Марковића" за јавно деловање, у саопштењу се истиче да медији у Приштини потврђују да је пре озваничења ове коалиције Рашић имао састанке и разговоре са представником Самоопредељења, партије која се јавно залаже за стварање Велике Албаније, "што довољно говори о намерама ове политичке опције".

"На фотографији коју су објавили из ове новокомпоноване коалиције, очигледно недостаје дописни члан овог удружења, Рада са Савског венца, која се хвали како ће нападати Српску листу", каже се у саопштењу.

СЛ оцењује да је "тиме јавно признала да је њено деловање наручено од стране оних који имају за циљ парчање Срба на Косову и Метохији и њихово политичко слабљење".

Како Српска листа наводи, Рент-а-Ради, Славиши Петковићу, Ненаду Рашићу, Драгиши Мирићу и Браниславу Марковићу, једини је противник Српска листа и српски председник.

"Српски народ добро памти сво зло које су ови политички паразити произвели док су били у могућност да одлучују о њиховој судбини, зато дубоко верујемо да ће на изборима још једном их вратити у политичку прошлост одакле су их албански лидери и неки међународни представници извукли са циљем слабљења српског народа", наводи се у саопштењу Српске листе.

Опозиционе српске странке са Косова и Метохије потписале су данас у Грачаници споразум о заједничком изласку на превремене парламентарне изборе на КиМ, који су најављени за 6. октобар. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести