СРПСКА ЛИСТА УПОЗОРАВА: Циљ Куртијевог парадирања на северу дестабилизација, нове тензије

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа саопштила је данас да долазак на север КиМ премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија уз параполицијске формације има за циљ дестабилизацију ситуације на терену и изазивање тензија.
srpska lista
Фото: Tanjug, arhiva

"Захтевамо да надлежне међународне организације реагују на ову очигледну провокацију и захтевају од свог пулена да престане да угњетава српски народ, који је овог пута показао изузетну суздржаност и трпељивост", навела је Српска листа.

Како је саопштено, парадирање Аљбина Куртија уз више десетина возила и стотину до зуба наоружаних албанских специјалаца по северу Косова и Метохије узнемирио је Србе на Косову и Метохији који су са гнушањем посматрали овај игроказ.

"Више је него јасно да је својим доласком желео да испровоцира реакцију српског народа и себе представи као жртву како би зарадио још који политички поен или глас за предстојеће изборе", истиче Српска лсита.

"Након ове циркуске представе очигледно уплашени Курти је као и сви окупатори отишао назад, а ми остали на северу Косова и Метохије као своји на своме јер је ово наша земља, наши градови и општине. Очекујемо да ће надлежне службе дезинфиковати улице којима се он кретао и тиме заштити здравље наших грађана", закључује Листа.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести