Српска листа: Врховни суд у Приштини коначно потврдио да је Тодосијевић невин

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Након четири године политичког и правног прогона и малтретирања члана председништва Српске листе Ивана Тодосијевића и његове породице, коначно је Врховни суд у Приштини потврдио оно што сви знамо, и што смо тврдили од 2019. године када је покренут овај накарадни поступак, да је Иван невин, и да није починио никакво кривично дело, те да као и сваки слободан човек има право на своје мишљење и став, саопштила је данас Српска листа.
srpska lista
Фото: Tanjug, arhiva

У саопштењу наглашавају да је одлука потврдила истина коју су сви знали од почетка, и додају да се не сме заборавити да се та истина чекала четири године док су стрепели Иван и његова породица, али и читав српски народ, јер се успоставило правило да је оптужени Србин увек у обавези да доказује своју невиност.

Истакли су да после данашње одлуке проблеми неоснованог прогона Срба нису завршени јер се широм Косова и Метохије и подсетили да се у косовским затворима налазе невини Срби, за које кажу да је једина кривица српско име и презиме и да морају бити слободни, како би се са слободе бранили од лажних оптужби.

"Сваки дан проведен под неоснованим оптужбама, или у притвору оставља трајне последице по животе наших суграђана и њихових породица. Зато позивамо међународне представнике, да изврше притисак на Приштину и ослободе невине Србе. Сви они, и њихове породице немају проблем да се настави вођење поступка, јер је потребно да се склони љага са њихових имена, али држање у протвору годинама без доказа у притвору је казна сама по себи без пресуде", закључује се у саопштењу Српске листе.

Председник привременог органа општине Звечан Иван Тодосијевић, ослобођен је данас свих оптужби одлуком Врховног суда у Приштини. Он се теретио због "подстрекивања мржње, раздора и нетрпељивости", након што је током обележавања годишњице НАТО бомбардовања изјавио да је случај Рачак измишљен и искоришћен као повод за бомбардовање.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести