СРПСКИ МЛАДИЋИ ПРЕТУЧЕНИ НА ПРАВОСЛАВНИ БАДЊИ ДАН У ВУКОВАРУ Марио Радић: То нису урадили навијачи БББ, већ ХУЛИГАНИ

ЗАГРЕБ: Посланик опозиционог Домовинског покрета у хрватском парламенту Марио Радић коментарисао је данас батињање малолетника српске националности у Вуковару на православно Бадње вече, устврдивши да није реч о навијачима, већ о хулиганима.
VukovarBLU
Фото: Dnevnik.rs

Није ту реч ни о каквим навијачима већ о хулиганима. Најоштрије осуђујем такво хулиганство, рекао је Радић на конференцији за новинаре у хрватском сабору, пренела је Хина.

Вуковарско-сремска полиција још није потврдила писање хрватских медија да су нападачи припадници навијачке групе Бед блу бојса, међу којима су наводно и неки који су се недавно вратили из грчких затвора, где су били након летошњих инцидената у Атини, када је страдао један од навијача грчког АЕК-а.

Домовински покрет, чији је лидер градоначелник Вуковара Иван Пенава, је значајно добио на рејтингу странака након обележавања Дана сећања на вуковарску жртву, 18. новембра прошле године, када су Колону сећања предводили припадници ХОС-а, чија су званична обележја усташка шаховница и поклич "за дом спремни".

Радић је један од функционера Домовинског покрета који су претњама забранили представницима Самосталне демократске српске странке (СДСС) предвођене Милорадом Пуповцем да прошле године у Вуковару традиционално пусте венац у Дунав у знак сећања на све жртве рата.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести