СРПСКОМ МИНИСТРУ ЗАБРАЊЕНО ДА ПОЛОЖИ ЦВЕЋЕ НА СПОМЕНИК ЖРТВАМА У ЈАСЕНОВЦУ Хрватски полицајац му рекао да има наређење с врха

Министру у Влади Републике Србије Ђорђу Милићевићу данас је забрањено да положи цвеће и запали свећу на споменик жртвама усташког логора Јасеновац.
ф
Фото: Кабинет министра без портфеља

Министар Милићевић боравио је у радној посети Србима у околини Новске, на њихов позив.

Након завршених састанака са представницима Срба из локалног културно-уметничког друштва и сеоских месних заједница, министар се са сарадницима упутио ка спомен парку у Јасеновцу, како би одао пошту Србима убијеним у злогласном логору НДХ.

Међутим, на самом улазу у спомен комплекс комби у ком се налазио министар зауставили су хрватски полицајци који су министрово возило окружили са три своја аутомобила.

Фото: Кабинет министра без портфеља

Полицијски службеник, који се није представио, наредио је да комби са министром и његовим сарадницима одмах напусти Јасеновац.

- Окрените возило и одмах се упутите ка граничном прелазу Бајаково, без задржавања на територији Републике Хрватске – нагласио је овај полицајац.

На питање министра зашто му није дозвољено да као грађанин и као Србин посети Јасеновац и запали свећу жртвама усташа, полицајац је одговорио да „има наређење с врха“.

Фото: Кабинет министра без портфеља

На питање ко је тачно дао то наређење, полицајац је одговорио да не зна да ли је одлука МУП-а или Министарства спољних послова, као и да он само слуша наређења – а наређење је јасно:

- Српски министар не сме ући у Јасеновац!

Фото: Кабинет министра без портфеља

Министар Милићевић је потом изашао из комбија и тражио да само направи фотографију спомен комплекса, на шта га је опколило неколико полицајаца и поновило захтев да уз њихову пратњу одмах крене пут граничног прелаза са Србијом.

(Kurir.rs)

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести