Стефановић: Чувати стабилност и сигурност

БАЊАЛУКА: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је у Бањалуци, поводом обележавања 25 година Министарства унутрашњих послова Републике Српске (РС), да су две полиције одлучне да се супроставе свим безбедносним изазовима, да очувају стабилност и учине све да се грађани осећају сигурно.
stefanovic, fonet
Фото: FoNet

„Суочени смо са бројним изазовима и нестабилностима у региону. Потенцијални терористички напади постају реална претња у читавом свету, а и наш регион није био поштеђен“, рекао је Стефановић и подсетио на нападе у Зворнику, Куманову и Санкт Петербургу.

„Борба против тероризма мора бити тачка која нас додатно повезује, јер се на тај безбедносни изазов одговара само на један начин, заједно“, додао је Стефановић, саопштио је Биро МУП за сарадњу са медијима.

Thumbnail

„Важно је да не дозволимо да се икада неки сличан сценарио догоди у Србији, у РС, или ма где другде“, додао је он.

Стефановић је указао да су кријумчари оружја, трговци људима и наркодилери у сарадњи одавно превазишли државне границе и да њихово криминална деловања не угрожавају само безбедност, већ и економски напредак и демократске процесе. Полиције Србије и РС, како је навео, показују да су одлучне да стану на пут криминалу и свима који мисле да могу да покушају да крше законе. 

Стефановић је рекао да РС у Србији има партнера и Пријатеља и честитао припадницима полиције РС обележавање 25. годишњицу постојања. 

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести