Стефановић: Место премијера ме не интересује

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова и потпредседник СНС Небојша Стефановић изјавио је у интервјуу за "Курир" да ће реконструкција владе бити завршена за око месец дана, као и да коначну реч о томе могу да дају једино премијерка Ана Брнабић и председник Србије Александар Вучић.
nebojsa stefanovic tanjug
Фото: Tanjug

Он је, такође, рекао да га место премијера не занима, као ни да га, уколико би се Вучић повукао са места председника СНС, не би интересовао ни положај лидера напредњака.

"Реконструкција Владе је посао Ане Брнабић... Она треба да да оцену да ли је задовољна, шта су њена размишљања. Очекујемо да с председником о свему разговара", рекао је Стефановић.
Он је напоменуо да верује у одлуке премијерке Брнабић и да је као члан Владе подржава у доношењу свих реформских одлука.
"Мислим да добро ради свој посао", истакао је Стефановић.

Упитан када ће реконструкција владе бити завршена, он је рекао: "Претпостављам у наредних тридесетак дана".
"Сигурно нећу бити премијер. Пре свега не желим да обављам ту функцију... Не интересује ме да мењам министарства. Заиста, нити размишљам, нити бих прихватио", додао је Стефановић. 

Он је, на подсећање да је Вучић најавио повлачење са чела СНС, рекао да би било врло штетно и по Србију и по странку да се Вучић у овом тренутку повуче.
"Ово је тежак регион, није лако водити политику. А ако још имате ситуацију да најснажнија политичка личност са највећом реалном подршком грађана и Србији није на челу највеће странке, онда то ствара додатну нестабилност", рекао је Стефановић.

Он је додао, ако Вучић не буде на челу странке, себе не види међу функционерима СНС, чак ни када би га Вучић замолио да преузме СНС.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести