Стефановић: Мислим да имамо идентитет особе која је претила Вучићу

БЕОГРАД:  Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција већ открила ко је претио председнику Александру Вучићу и његовој породици на твитеру, али да ће сачкати крај истраге и онда да приведу ту особу.
stefanovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva

Стефановић је то казао у Скупштини Србије одговарајући на питања посланика да су у том твиту изречене монстурозне претње против Вучића и његовог сина и ћерке.

"Мислим да већ имамо идентитет лица, које је то учинило, али сачекаћемо крај истраге да тужилаштво заврши тај посао. Видећемо да ли ћемо добити брз одговор од Твитера и да на основу тога недвосмислено имамо формално правни основ за улазак у просторије, обезбеђивање доказа и привођење. И врло брзо очекуејм да ћемо такву ствар моћи да реализујемо", навео је Стефановић.

Каже да се то десило управо због говора мржње.

"Јер, Ђилас, Јеремић и Обрадовић свакога дана не пропуштају прилику да стананизују Вучића и његову продици и све ко им се супротставе. Тиме дајте људима врсту подстрека да могу да ураде неко зло", истакао је Стефановић.

Стефановић: Фабрикују афере, да се не прича о новцу Ђиласа

Тешко је коментарисати измишљене афере, поручио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић на питање посланика Ђорђа Вукадиновића о "афери" са министровом дипломом. 

Стефановић је у Скупштини Србије рекао да се говори о тој измишљеној афери са његовом дипломом да се не би говорило о лоповлуку, пљачки и богаћењу Драгана Ђиласа док је био на власти. 

"Тешко је коментарисати измишљене афере, јер можете да их фабрикујете на дневном нивоу и онда очекујете да то неко коментарише. Разумем да вам се не свиђам ја, не свиђа вам се мој факултет, студијски програм, професор са факултета, џабе, изађе академик Ракић и каже да је тада све урађено у складу са законом", каже Стефановић. 

Додао је да је академик Ракић урадио највише што је могао, отворио је све архиве и показао сву документацију. 

"Не индекс, него вам покаже записнике са положених испита, пријаве испита и остало, али то наравно никада неће бити довољно. Зашто? Зато што онда боље да се говори о томе, а не да се говори о лоповлуку и пљачки. Када поменете Чешку добијете једну аферу, кад поменете нешто друго, добијете другу аферу, само да се не говори о Ðиласовом новцу", навео је Стефановић. 

О новцу Ђласа, додаје, не сме да се говори годинама, као што не сме да се говори о односима између РТС-а и Ђиласове компаније.

"Ваљда зато што је било све регуларно и чисто, није. Него да видимо како је то РТС, коме и под којим условима давао те уговоре, да видимо да ли је то било у складу са законом", навео је Стефановић.

Каже и да се не говори о пљачкашким приватизацијама и праћењу шестомесечне бебе. 

"Херој, што неће да се јави, тај што је пратио бебу, сад се забио у мишју рупу, не сме да мрдне, не знамо ко је, наћи ћемо ко је тај, ко је херој ко се одлучио да прати шестомесецнцу бебу. То је скандалозно. Да прате вашу бебу свако од вас би био шокиран, осећао би се уплашено и ужасно", рекао је Стефановић. 

Али, додао је, некима је то дозвољено. 

"То раде са сладострашћу, измишљају ствари, фабрикују, сваки дан је нешто ново да се не говори о новцу и пљачки и о томе како су исисаване паре из земље за време власти Ðиласове стране", каже Стефановић. 

У време те власти, додаје, 400.000 људи остало је без посла, а фабрике су затваране. 

Они за које каже да фабрикују афере то раде да се не би причало о томе како је неко 74.000 ера донео из Чешке и постао мултимилионер у време док је негова странка била на власти. 

"То не сме да се покрене као тема, они би да се врате на власт не да би нешто добро радили. Они би да се на власт врате због себе, а не због грађана. Ако би и Мишка могли опет да врате...", навео је Стефановић. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести