Стефановић: Нови рачунари, возила, униформе

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је данас да ће у наредна два месеца бити обновљен велики број рачунара у полицијским станицама, који су делом набављени и из донација. 
Nebojša Stefanović  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

У скупштинској расправи о предлогу буџета за наредну годину, Стефановић је навео да ће се, осим набавке нових возила и униформи, радити на модернизацији целог система полиције, наводећи да се настојати да се грађаним омогући да се за поједине послове у електронском облику обрате полицији. 

Осим повећања плата за 10 одсто и исплате бонуса до краја године од 10.000 динара, Стефановић је рекао да ће се даље радити на томе да се полицији обезбеде бољи услови за рад, те да ће бити обновљене и изграђене нове зграде за полицијске управе, с обзиром да су сада неке зграде старе чак и седам деценија. 

То је, истиче, део великих напора и владе и парламента и председника да се покаже поштовање према сектору безбедности који се бори за сигурност грађана и настоји да Србија буде модерна држава.

Подсетио је и да је ове године набављен велики број униформи за полицајце и ватрогасце, да је комплетно набављена за жандармерију, те да ће до краја месеца бити испоручена и мова униформа за припаднике граничне полиције и интервентних јединица. 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести