Стејт департмент поздравља став Србије према Украјини

ВАШИНГТОН: Стејт департмент је поздравио позив Србије да се криза између Украјине и Русије реши дипломатски, уз напомену да Русија и Украјина нису исте, већ да је Москва агресор, пренео је Глас Америке.
Stejt Department, USA Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Поздрављамо позив Србије за дипломатско решење и као што је председник Бајден рекао - Русија треба да одабере дипломатију како би избегла рат између земаља које су толико историјски и културолошки блиске. САД и НАТО, као и партнери, улажу много труда да нађу дипломатско решење и остају отворени за конструктивну и озбиљну дипломатију", речено је у Стејт департменту.

Наводи се и да се не могу једнако третирати Украјина и Русија с обзиром да је Русија агресор према Украјини.

Стејт департмент је подсетио и на поруку председника САД Џоа Бајдена грађанима Русије, а у којој се наводи: "Ви нисте наши непријатељи. Не верујем да желите крвав, деструктиван рат против Украјине, земље и народа са којим делите дубоке породичне, историјске и културолошке везе".

Тензије у вези с Украјином и даље трају. Русија је у уторак саопштила да почиње повлачење одређених војних јединица у базе, јер је завршен део војних вежби. Западне земље и НАТО су саопштиле да за то нема доказа на терену и да Русија спрема изговор за напад на Украјину.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести