Стевандић: Невероватна дрскост Џаферовића

БАЊАЛУКА: Председавајући Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић оценио је као невероватну дрскост, али и храброст то што актуелни председавајући Председништва БиХ Шефик Џаферовић тражи подршку од Европе за своје антиевропске пројекције.
с
Фото: Youtube Printscreen

Стевандић је истакао да се Џаферовићеве пројекције више заснивају на блискоисточним правилима и понашању, него на европским, који уважавају уставни поредак БиХ.

"Такво понашање БиХ неће приближити Европи, него блискоисточним правилима", рекао је Стевандић за Срну коментаришући Џаферовићеве изјаве на састанцима са европским званичницима у Бриселу.

Он сматра да је Џаферовићево понашање наставак лицемерја и ширења политике раздора у БиХ која грађане неће учинити срећнијим.

"За Џаферовића је постало потпуно нормално да нам одређује квалификације и да покушава да искористи европске институције. Када лажно представи Републику Српску, онда тражи подршку за своје идеје", рекао је Стевандић.

Џаферовић је на састанку са сталним известиоцем Европског парламента за БиХ Паолом Ранђелом рекао да ЕУ мора енергичније да делује, да би власти Републике Српске повукле, како је навео, "неуставне законе и како би био деблокиран рад државних институција".

Он је на састанку са посланицима Европског парламента у Бриселу изјавио да Република Српска наводно "повлачи потезе против Дејтонског мировног споразума".

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести