Стигао Димитров: С. Македонија посвећена "Отвореном Балкану"

БЕОГРАД: Заменик председника владе Северне Македоније Никола Димитров, стигао је после подне у Београд, где ће сутра учествовати у разговорима у оквиру иницијативе "Отворени Балкан".
dimitrov
Фото: Танјуг (видео)

Димитрова је на аеродрому "Никола Тесла" дочекала министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

У изјави за Танјуг по слетању на београдски аеродром, Димитров је поручио да је Северна Македонија, и поред последњих дешавања у тој земљи после локалних избора, потпуно посвећена иницијативи "Отворени Балкан".

"Долазим у тренутку, када су, као што знате, завршени локални избори у Северној Македонији, који су оставили последице, па и политичку кризу на неки начин. Важно је да пошаљемо сигнал да смо, као држава и влада, потпуно посвећени иницијативи која се родила на Балкану и која има за циљ, пре свега, европски Балкан", рекао је Димитров.

Истакао је да је регионална сарадња "апсолутно европска прича" и навео да сарадња може и даље да се продуби.

"Намеравам да предложим да се као важан сегмент у иницијативу унесе и дигитализација и то како дигитализација може да помогне убрзању регионалне сарадње", рекао је Димитров.

У оквиру иницијативе "Отворени Балкан", председник Србије Александар Вучић разговараће сутра са замеником председника македонске владе Димитровим и премијером Албаније Едијем Рамом.

Састанку тројице званичника претходиће сусрет са представницима компанија из Србије, Албаније и Северне Македоније, као и са представницима Атлантског савета.

Након разговора, уследиће заједничка конференција за новинаре Вучића, Димитрова и Раме.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести