СТИЖЕ УРСУЛА У СРБИЈУ Фон дер Лајен у уторак у Београду у оквиру посете Западном Балкану, ево с ким ће се састати

БРИСЕЛ: Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен боравиће у уторак у Београду, у оквиру четвородневне посете Западном Балкану, где долази како би представила детаље Плана раста ЕУ за  регион, саопштила је Европска комисија.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Virginia Mayo)

Како се наводи у саопштењу, током посете Београду, у који ће допутовати у уторак поподне, Фон дер Лајен ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

Она ће четвородневну посету Западном Балкану започети у недељу, а поред Београда, посетиће Северну Македонију, БиХ, Црну Гору и Приштину.

„Ово ће бити прилика да се разговара о билатералној сарадњи, а посебно да се регионалним лидерима детаљније представи План раста ЕУ за Западни Балкан”, наводи Европска комисија.

Председница ЕК састаће се у недељу у Скопљу са председником Северне Македоније Стевом Пендаровским, а у понедељак ујутру са премијером Димитром Ковачевским.       

Она ће потом отпутовати у Приштину, где ће се састати са председницом и премијером привремених приштинских институција, Вјосом Османи и Аљбином Куртијем.

Фон дер Лајен ће у уторак ујутру боравити у Подгорици, где ће разговарати са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем и премијером у техничком мандату Дританом Абазовићем, а у уторак поподне отпутоваће у Београд.

У среду ће у Сарајеву разговарати са члановима Председништва БиХ и председницом Савета министара Борјаном Кришто.   

Фон дер Лајен ће имати конференције за новинаре током свих посета, најављено је из Европске комисије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести