Суботица: Бакић градоначелник, Пастор председник СГ

За новог градоначелника Суботице изабран је Стеван Бакић (СНС), а за председника Скупштине града Балинт Пастор (СВМ).
Stevan Bakić, novi gradonačelnik Subotice Foto: Grad Subotica
Фото: Стеван Бакић, нови градоначелник Суботице Фото: Град Суботица

Заменик грдоначелника је Имре Керн из СВМ-а, а заменик председника Скупштине  Небојша Црногорац (СПС). За чланове Градског већа изабрани су: Чила Голи (СВМ), задужена за област комуналних делатности и развоја, Срђан Самарџић (СНС, привреда) Хајналка Богнар Пастор (СВМ, пољопривреда), Милош Николић (СНС, образовање и култура), Илија Ђукановић (ПС, социјална заштита и здравство), Наташа Алексић (СДПС, спорт и омладина) и Харгита Ерчи (СВМ, туризам, инвестиције и међународна сарадња).

Избор градоначелника, заменика градоначелника и чланова Градског већа подржао 61 одборник, а четири су била против.

Стеван Бакић је у свом првом обраћању у функцији градоначелника Суботице рекао да осећа велику част, али и још већу одговорност, знајући какав је посао пред њим и његовим сарадницима у будућности да се у свим сегментима привредног, економског и инфраструктурног развоја учини озбиљан искорак ка бржем и делотворнијем развоју града, с много више залагања и одговорности.

– Сматрам да је градска власт на чијем је челу био градоначелник Богдан Лабан била веома успешна – истакао је Бакић. – Чињеница је да је од краја јуна 2016. године до данас учињен озбиљан искорак у свим сегментима привредног, економског, образовног, културног, спортског и инфраструктурног развоја нашег града. Рад градоначелника Лабана и његовог тима карактерисала је изузетна посвећеност реализацији својевремено започетих капиталних пројеката, попут изградње обилазнице око Суботице, такозваног ипсилон крака, и адаптације, реконструкције и доградње зграде Народног позоришта. Он је истакао да се планирано, свакако, не би могло остварити без несебичне подршке свих нивоа власти.

– Захваљујући, пре свега, решености председника Александра Вучића, Владе Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре да се пројекат изградње обилазнице око Суботице, започет пре готово три деценије, коначно реализује, ипсилон крак је свечано отворен 27. децембра 2019. године. У реализацију те инвестиције укупно је уложено 2,855 милијарде динара. Изградња ипсилон крака Коридора 10, саобраћајнице дуге нешто више од 24 километра која повезује Гранични прелаз Келебија с ауто-путем Хоргош – Нови Сад, вишеструко је значајна, не само за наш град већ и за нашу земљу – подсетио је Бакић.

Он је нагласио да ће ново градско руководство највише енергије усмерити на привлачење домаћих и страних инвестиција, ширење привредне зоне, очување постојећих радних места и отварање нових и смањење незапослености, која је у Суботици тренутно око седам одсто. Суботица ће, како је рекао, и убудуће бити велико градилиште.

        М. Стакић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести