Шутановац:  Демократска странка је данас посрнула

БЕОГРАД: Председник Демократске странке и кандидат за градоначелника са листе "Да ослободимо Београд" Драган Шутановац изјавио је вечерас да је та коалиција остварила лош резултат на београдским изборима, али да ће из тога извући поуке.
sutanovac fonet
Фото: FoNet

"Оно што је важније и што је чињеница је да нисмо успели у Београду да сменимо лошу власт", рекао је Шутановац новинарима у штабу ДС-а.

Лидер ДС-а оценио је да је изборни процес био лош и није био у складу са законом, али и да то није било круцијално за њихов резултат.

Лош резултат приписао је финансијски најскромнијој кампањи у односу на оне који су тренутно по резултатима испред те странке, али и да нису добро искомуницирали са бирачима.

Шутановац је честитао опозиционим листама које су прешле цензус и пожелио им да у Скупштини града "заступају интересе свих грађана који нису задовољни са тренутном влашћу".

Упитан да ли ће честитати и победничкој станци, Шутановац је одговорио да, иако су показали "надомћ и огранизацију", њихова победа није за честитати, јер, како каже, "они четири године урушавају Београд и да је тешко замислити да ће још четири то наставити".

"ДС је странка која постоји 28 година, данас је посрнула, али мислим да демократија у Србији не може без ДС-а. Тако је било у прошлости, тако ће бити и у будућности, а на нама је да наставимо да се боримо за демократску, развијену, европску Србију", истакао је Шутановац.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести