СзС најавио Блокаду упозорења Јавног сервиса

БЕОГРАД: Савез за Србију најавио је да ће сутра блокирати све улазе у зграду РТС-а од 12 до 20 сати, јер су незадовољни извештавањем јавног сервиса.
szs
Фото: Tanjug/SzS

Председавајући СзС Вук Јеремић рекао је на прес конференцији да је то и упозорење и апел часним људима на РТС-у, да почну да се професионално баве својим послом.

То за њих, како је рекао, значи да интервјуишу Александра Обрадовића из Крушика, Марију Лукић који води судски спор против бившег председника општине Брус Милутина Јеличића Јутке или са новинаром Миланом Јовановићем из Гроцке.

Јеремић је рекао да је скуп пријављен полицији, а да нису добили дозволу, са образложењем да га нису пријавили на време, пет дана пре одржавања.

На питање није ли то притисак на медије, Јеремић је рекао да ће тамо бити као "грађани који се осећају ускраћено за информације".

Упитан о јучерашњем састанаку у Европском парлменту и наводима медија да је говорио пред полупразном салом, председник С СП Драган Ђилас рекао је да су тако известили Пинк, Курир, Ало, и тврди да је у сали ЕП било око 70 људи.

Поновио је да не постоји никаква могућност да СзС учествује на изборима следеће године, а на питање зашто се састају са представницима ЕП, рекао је да их они позивају сваки пут када дођу у Србију, а да се СзС одазива тим позивима.

На питање о везама са нарко дилерима, Ђилас је рекао да су о томе он и Бошко Обрадовић већ издали саопштење, у којем су одбацили те наводе.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести