СЗС отказао скупове

БЕОГРАД: Савез за Србију саопштио је да су све политичке организације које чине српску опозицију, полазећи од потребе да допринесу смањењу опасности од ширења корона вируса, одлучиле да до даљег откажу све скупове планиране у кампањи бојкота почевши од данашњег који је био планиран у Куршумлији.
szs

У саопштењу Савез је предлажио Влади да одмах забрани јавна окупљања на отвореном и у затвореном простору и донесе одлуку о привременом затварању свих предшколских и школских установа и факултета на минимум три недеље.

Савез је предложио Влади да штампа и дистрибуира обавештења о вирусу корона са бројевима телефона које треба одмах позвати уколико градјанин примети симптоме, као и да пропише обавезу објављивања текста обавештења свим средствима јавног информисања.

Влада треба да пропише обавезу свим телевизијама да емитују посебне емсије са прецизним објашњењима о самом вирусу, превентиви и поступању у случају сумње, како би се спречила паника и ширење лажних вести, као да пропише обавезу потпуне кућне изолације људи који долазе из заражених подручја, навео је Савез.

Како се додаје, Влада треба да обавеже локалне самоуправе да грађанима који се налазе у кућној излолацији обезбеди несметано функционисање, обезбеди контролисано снабдевање маскама, пре свега здравствених радника, запослених на граничним прелазима и осталих примарно угрожених категорија становништва, као и да препоручи свим предузећима да омогуће запосленима да раде од куће.

Савез је позвао Владу да приступи изради економског плана за помоћ компанијама и запосленима који ће бити жртве економске кризе, по угледу на земље чланице ЕУ.

 

 

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести