Tадић: Ако буде потребно састанак опозције о даљем деловању

БЕОГРАД: Борис Тадић лидер коалиције „Борис Тадић - Ајмо људи", најавио је вечерас да ће у зависности од информација које буду стизале током ноћи о изборном процесу и разлозима зашто се РИК не оглашава, предложити састанак свих представника опозиције како би се договорили о даљем деловању.
3
Фото: Танјуг/ Драган Кујунџић

Тадић је, у обраћању медијима, казао да та коалиција има контрадикторне податке о гласању у Србији.

„Према неким подацима наша коалиција је на 1,5 одсто на републичком нивоу, а по другима да је прешла цензус. Скандалозно је понашање РИК-а пошто су своје обраћање одложили за сутра“, рекао је он.

Тадић је рекао да постоје две могућности због којих је РИК одложио обраћање са резултатима, а прва је да стварно не могу да преброје гласове и узели су због тога додатно време, а друга је, каже, нешто о чему ће се разговарати када буде добио праве информације.

„Истина је да смо неколико пута вољу грађана бранили на посебан начин, а ако будемо у ситуацији да морамо то и сада бранићемо и одбранићемо гласове грађана“, поручио је он.

Казао је да је његова коалиција у кампањи промовисала младе људе, са интегритетом и професијама, који су својим обраћањима у медијима упристојили поједине државне медије, научили како треба да се разговара са представницима опозиције.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести