Тадић: Опозиција да се уједини

БЕОГРАД: Председник СДС Борис Тадић изјавио је ће та странка учинити последњи напор да обједини све идеолошки и вредносно сличне опозиционе станке пред изборе у Београду, а можда и републичке, наводећи да опозициони такмаци и лидери не треба међусобно да се боре за првенство у опозицији, већ против Вучићеве власти. 
boris tadic
Фото: Tanjug (M. Marković, arhiva)

Ако не успемо у томе, као што нисмо претходна два пута, онда ћемо налазити наша индивидуална решења, рекао је Тадић новинарима уочи Главног одбора СДС који ће размотрити и став те странке пред предстојеће београдске изборе. 

У крајњем случају, наводи Тадић,  у времену које долази СДС ће се изјашњавати и о потенцијалним кандидатима за градоначелника. 

Надамо се да ће наши вишегодишњи напори да имамо уједињену опозицију пред ове изборе дати резултат, каже Тадић. 

Сматра да опозициони такмаци и лидери морају да узму у обзир чињеницу да се морају борити против Вучићевог система власти, а не међусобно за првенство у опозицији. 

То је, додаје, у ствари „борба за мало боље место на Титанику“, а не борба за проналажење решења за будућност друштва. 

Рекао је да, нажалост, ниједан медиј скоро ниједну реч није рекао о томе како је на последњој конференцији за новинаре анализирао процес криминализације што је, каже, кључни проблем друштва, те да је једини извештај са те конференције био кога ће СДС подржати на београдским изборима.  

Тадић каже да се зато ствара слика да се опозиција само бави својим кадровским ршењима, сујетама, личним амбицијама, а да не говори о проблемима који тиште грађане.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести