Турски амбасадор с Мировићем и Вучевићем

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је с амбасадором Турске Танжуом Билгичем о досадашњој сарадњи и могућностима за повезивање и успостављање исте између АП Војводине и Града Новог Сада са турским покрајинама и градовима.
1
Фото: Град Нови Сад

Састанку су присуствовали и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ.

На састанку у Покрајинској влади, оцењено је да је досадашња економска и политичка сарадња две земље, коју су поставили председници Републике Србије и Републике Турске, на највишем нивоу у заједничкој историји, те да је то добар и стабилан оквир за интензивирање односа на свим нивоима, као и за довођење инвеститора у АП Војводину.

Као области у којима је могуће остварити тешње односе  и привући турске инвеститоре, саговорници су навели информационе технологије, област у којој, како су се сагласили, Војводина предњачи.

Мировић и Билгич истакли су да захваљујући историјским односима две земље, у протеклих неколико година број туриста из Турске је у континуираном порасту, оцењујући да је културни туризам област која може да допринесе да Србија и АП Војводина буду још атрактивније туристичке дестинације.

Саговорници су се сагласили да ће се већ добра сарадња Покрајине, Града и Амбасаде Републике Турске наставити, с обзиром на одличне односе коју негују Република Србија и Република Турска. Они су истакли да је евидентно искрено пријатељство два народа, као и председника Републике Србије Александра Вучића и председика Републике Турске Тајипа Ердогана, што може резултирати разним бенефитима у будућности за обе стране.

На састанку су апострофиране теме на пољу сарадње две земље у области културе и привреде, а посебно у оквиру пољопривреде и туризма.

Фото: novisad.rs

Закључено је да би даљем зближавању градова и регија у две државе, с дубоким културно-историјским везама, допринела јединствена туристичка понуда Турске и Србије.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести