У априлу нови Специјални представник ЕУ за дијалог Београд – Приштина

БРИСЕЛ: Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине на дужност би требало да ступи почетком априла, сазнаје Танјуг у Бриселу.
beograd pristina, tanjug
Фото: Танјуг, илустрација

Дипломатски извори наводе да би процедуре у вези с именовањем Специјалног представника за дијалог Београд - Приштина, а могуће и за Западни Балкан, требало да буду окончане до краја марта, а да се именовање званично очекује у првој недељи априла.

Наводи се и да се, иако још нема званичне одлуке Савета ЕУ, именовање досадашњег шефа словачке дипломатије Мирослава Лајчака на функцију ЕУСР не доводи у питање.

Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борел који је и предложио Лајчака каже да је уверен да ће бивши шеф дипломлатије Словачке одрадити одличан посао као специјални изасланик ЕУ у наствку дијалога Београда и Приштине.

Још није познато које ће инегреницје, поред посредоваја у дијалогу Београда и Приштине, имати нови ЕУСР када је реч о региону Западног Балкана.

У оквиру мера уведених у циљу сузбијања ширења КОВИД19 процедура именовања ЕУСР као и многе друге одлуке на нивоу ЕУ биће донете писаним путем.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести