У петак суђење владики Јоаникију и свештеницима

ПОДГОРИЦА: У никшићком Основном суду у петак ће почети суђење епископу будимљанско - никшићком Јоаникију и осморици свештеника никшићког Саборног храма, који се терете за кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести за које је предвиђена новчана или казна затвора до годину.
episkop joanikije
Фото: eparhija.me

Тужилаштво владику и свештенике терети да су 12. маја у Никшићу поступали супротно наредбама Министарства здравља о спречавању опасне заразне болести и на Тргу Шака Петровића окупили се заједно са грађанима, а затим обављали верски обред - литију улицама града.

Судски поступак против Јоаникија и свештеника Слободана Јокића, Данила Зиројевића, Жељка Ројевића, Остоје Кнежевића, Мирка Вукотића, Василија Брборића, Драгана Крушића и Николе Маројевића, водиће судија Игор Ђуричковић.

Бранилац оптужених Сава Костић за подгоричке Вијести каже да ће владика и свештеници у петак изнети своју одбрану.

Костић каже да не постоје разлози за искључивање јавности у овом предмету, па ће бити омогућено присуство новинарима који ће непосредно бити у прилици да виде и чују шта ће се десити на том претресу и јавност о томе известе.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести