У среду сет изборних закона на седници Народне скупштине

БЕОГРАД: Пред посланицима ће у среду, 2. фебруара, бити Предлог закона о избору председника Србије, Предлог закона о избору народних посланика, као и Предлог закона о локалним изборма, саопштили су из Народне скупштине Србије.
skupstina srbije, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Влада Србије усвојила је 17. јануара сет изборних закона којима је циљ да се унапреде услови за спровођење избора на републичком и локалном нивоу.

На дневном реду 16. ванредне седнице парламента наћи ће се Предлог закона о финансирању политичких активности, Предлог закона о измени закона о спречавању корупције и Предлог закона о допуни закона о ванпарничном поступку.

Такође, Посланици ће разматрати Предлог закона о социјалном предузетништву, Предлог закона о измени закона о платама државних службеника и намештеника и Предлог закона о измени закона о предметима опште употребе.

Биће речи и о Предлогу закона о оружју и муницији, али и о Предлогу закона о давању гаранције Србије у корист Банке Интеза ад Београд, Рајфајзен банке Београд, Комерцијалне банке Београд, Сбербанк Србија ад Београд, ОТП Банке ад Нови Сад и Нова љубљанска банка дд Љубљана, по задужењу јавног предузећа Србија гас из Новог Сада.

Најављено је да ће на дневном реду бити и Предлог закона о потврђивању Споразума о оснивању међународне инвестиционе банке, као и Предлог закона о потврђивању Уговора о кредиту који се односи на необезбеђени зајам у износу до 400.000.000 евра уз осигурање од стране Мултилатералне агенције за гарантовање инвестиција у циљу финансирања одређених грађевинских услуга од стране Бехтел Енка УК лимитид.

На седници ће се говорити и о предлозима закона о потврђивању одређених уговор и споразума, а говориће се и о Предлогу закона о потврђивању Оквирног споразума о зајму из 2021. године између Банке за развој Савета Еропе и Републике Србије за пројектни зајам Центар за обуку за дуално образовање.

На дневном реду наћи ће се и Предлог одлуке о избору чланова Националног савета за високо образовање и Предлог одлуке о именовању чланова УО Националног тела за акредитацију и обезбеђење квалитета у високом образовању.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести