У току глобални рат за вакцину, Србија у доброј позицији

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић каже да је Србија добила рат да убеди грађане да треба да се вакцинишу и да је у току глобални рат за набавку вакцина.
ivica dacic, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Он је за ТВ Хепи навео да су грађанима у нашој земљи на располагању три вакцине и да је наша земља у “изузетној позицији” јер је захваљујући добрим контактима у свету успела да набави цепиво.

“То је показатељ наше спољне политике, јер смо успели да се изборимо за такву позицију да можемо да утичемо политички и на теме као што је производња и расподела вакцина, преко наших политичких веза широм света”, рекао је Дачић.

Председник парламента и лидер СПС-а се иначе вакцинисао руском вакцином "спутњик ве" пре 21 дан и данас му на Торлаку следи ревакцинација. Он је препоручио свима да се вакцинишу.

А какав се глобални рат води за набавку вакцине, како је рекао, најбоље илуструју речи генералног директора СЗО који је рекао да је на делу "велика отимачина". Дачић каже да се може видети да се не реализује обећање о праведној расподели, да осим богатих земаља и сиромашне добију вакцину.

“Чули сте председника Србије да и ми можемо имати проблем да добијемо оно што нам је обећано”, рекао је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести