Ујединили се Да се струка пита и Нова странка

БЕОГРАД: Покрет "Да се струка пита" и Нова странка су се ујединили у нову политичку странку на Скупштини уједињења одржаној у Београду.
Nova stranka Foto: Nova stranka
Фото: Нова странка

Актуелни лидер покрета "Да се струка пита" Владимир Ковачевић постао је председник нове политичке странке која носи назив "Нова странка/Да се струка пита".

Ковачевић је рекао да ће питања економије, енергетике, здравствене заштите и пољопривреде бити у фокусу нове странке, као и да је први задатак да се пронађу највећи политички пријатељи који ће се прикључити савезу.

Дошло је до обједињавања политичких активности између досадашње Нове странке и покрета који сам ја основао након изласка из Народне странке. Покрет "Да се струка пита" је еволуирао и данас наступа у формату политичке странке, рекао је Ковачевић.

Додао је да је на Скупштини уједињења изабрано ново руководство, састављено од људи који се до сада нису бавили политиком.

Као индустријалац одавно познајем одговорност у вођењу фабрика, исплаћивању плата радника и шта значи борити се за сваки посао. То хоћу да унесем у политику. Зато позивам све људе са трагом у својим професијама пре политике да нам се прикључе, да заједно креирамо будућност у којој ће Србија бити поштована, а њени градајни задовољни животом у њој, поручио је Ковачевић.

Навео је да је нова странка оријентисана ка центру, те да ће залагати за исте вредности које су биле део покрета "Да се струка пита".

У неким аспектима ћемо бирати десне оријентације у некима леве, центар је нешто што окупља и идеја странке коју предводим је да окупимо и друге организације које се неће осећати угрожено мојим предвођењем, казао је Ковачевић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести