Васиљевић: Нисам изненађена открићем Ђиласових рачуна

БЕОГРАД: Нисам изненађена писањем Новости о рачунима Драгана Ђиласа на Маурицијусу и у Швајцарској, јер се из профила који је о Ђиласу раније правио Крик, види да су његове фирме док је био на функцији градоначелника направиле приход од 80 милииона евра, изјавила је саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић.
s
Фото: Youtube Printscreen/K1

То ме не изненађује, али ме изненађује што се наши новинари од 2018. године, дакле три године, нису позабавили тиме што је Крик објавио, рекла је Васиљевић, гостујући на ТВ Прва.

Истакла је да, ако неко крије рачуне, то значи да је новац или нелегално стечен или да је од некога украден или није пријављен.

Упитана да ли председника Србије пита зашто се он, као човек са огромном подршком, бави човеком који нема никакву подршку, Васиљевић је рекла да би она више волела да новинари председника не питају о Ђиласу.

Ја сваки пут пред прес конференцију молим новинаре да се у питањима држе теме, али они питају о Ђиласу и ја не могу да им то забраним, рекла је Васиљевић.

Додала је да је твитер код нас, и не само код нас, постао новинска агенција и новинари се одатле информишу.

Политичари и бивши функционери твитују управо пред прес конференцију председника Вучића, јер мисле да ће тако бити споменути пред огромним аудиторијумом који прати те конференције, навела је Васиљевић.

Према њеним речима, једино решење јесте да новинари више не постављају таква питања.

Када је реч о борби против организованог криминала и групе Вељка Беливука, Васиљевић је рекла да је у то уложено много енергије, а на питање да ли су јавности морали бити приказани ужасни снимци преко ТВ екрана, одговорила је да је то морало да се уради.

Морали смо то показати јер су они починили језиве злочине. Морали смо то урадити да бисмо разбили причу да се, када је ова група у питању, ради о сукобу две навијачке групе око преузимања трибина, а заправо се ради о починиоцима језивих злочина, рекла је Сузана Васиљевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести