Васиљевић: Палмер састанак са Вучићем учинио тешким

БЕОГРАД: Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић изјавила је данас за телевизију Прва да Александар Вучић очекује од специјалног изасланика Стејт департмента за Западни Балкан Метјуа Палмера да објасни неке своје сусрете и изјаве у Скопљу и Приштини, чиме је састанак у Београду учинио тешким.
Metju Palmer Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Неће бити ни Палмеру лако, ни једноставно да објасни неке сусрете и изјаве, шта је хтео да каже. Неке од изјава видели смо кроз приштинске медије, неке су преносили наши и да видимо шта је у ствари желео да каже у Приштини и Скопљу, истакла је Васиљевић.

Знам да је веома тешко разговарати и са Александром Вучићем, јер је он човек који не мисли о себи и својој каријери, већ о својој земљи, предочила је она и нагласила да очекује тежак разговор.

Васиљевић је, коментаришући писање листа Блиц, рекла да је Вучић добио позив спрецијалног америчког изасланика за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела да отпутује у Берлин, али да је то још неизвесно због бројних обавеза и путовања председника.

Према њеним речима, треба да се види и ко је тај који преноси поруке Гренел или Палмер које су важне за нашу и приштинску страну, а Вучић има аргументе које износи у јавности и званичницима из међународне заједнице о примедбама за куповину руског оружја.

Планиран је пут у Берлин, али је за сада неизвестан, јер председника очекује пут у Женеву, отварање аутопута са бугарским премијером Бојком Борисовим, као и састанак у Охриду са премијерима Албаније и Северне Македоније, Едијем Рамом и Зораном Заевим, рекла је Васљевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести