Ваучери за „Моју Србију”

Влада Србије усвојила је Уредбу о условима и начину доделе средстава за подстицање развоја домаћег туризма интензивирањем туристичке понуде у Србији, саопштила је

Владина Канцеларија за сарадњу с медијима. Подстицање развоја домаћег туризма ће се, како се наводи, спроводити кроз доделу ваучера за субвенционисано коришћење смештаја у угоститељским објектима, у трајању од најмање пет ноћења.

Ваучер се може користити на територији Србије, изузимајући територију града Београда, Новог Сада, Ниша и Крагујевца.Ваучере могу користити пензионери, незапослена лица, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени чија месечна примања не прелазе 60.000 динара и ратни војни инвалиди с месечним примањима нижим од 60.000 динара.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација ће на својој интернет страници у понедељак, 22. јуна, упутити јавни позив свим угоститељима који желе да се укључе у акцију „Моја Србија” којом се подстиче развој домаћег туризма, саопштено је из тог Министарства. Како се додаје, након тога ће бити објављена листа свих хотела, установа за лечење и рехабилитацију, као и категорисаних објеката домаће радиности у којима је могуће реализовати ваучере од 5.000 динара.

Заинтересовани грађани из наведених категорија пријаве за ваучере моћи ће да подносе преко шалтера ЈП „Пошта Србије”, а персонализовани ваучери с високим степеном заштите биће достављани препорученом поштом на кућне адресе. Грађани ће ваучере моћи да реализују најкасније до краја новембра у угоститељским објектима са списка који ће бити објављен на интернет страници ресорног министарства. 

С. Ст.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести