Весељи представио документ за консензус у Приштини у дијалогу са БГ

ПРИШТИНА: Председник косовске скупштине Кадри Весељи представио је данас нацрт документа чији је циљ постизање консензуса косовске власти и опозиције у дијалогу Београда и Приштине, преноси приштински портал Економија онлајн.
kadri veselji
Фото: Youtube Printscreen

Весељи је нови план представио на састанку лидера владајуће коалиције са косовским председником Хашимом Тачијем.Како се наводи, он сматра да је тај документ добар почетак за постизање консензуса у Приштини који се односи на завршну фазу дијалога са Београдом.

"Оно што уједињује владајућу коалицију и опозицију су место у УН, европске интеграције, чланство у НАТО, као и реформе у нашем правном и економском систему. Верујем да је овај документ само добар почетак који ће нам помоћи да дођемо до општег консензуса", рекао је Весељи за портал.

На заједничком састанку косовског председника и премијера Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја, коме су присуствовали и Весељи и косовски министар спољних послова Беџет Пацоли договорено је да се 18. јула у Бриселу одржи састанак са европском комесарком за проширење и безбедносну политику Федериком Могерини.

Како је Весељи рекао, коалициони партнери су уједињени када се ради о дијалогу са београдом.

"Стварамо темеље за дијалог са Србијом уз директно посредовање ЕУ и присуство САД. У исто време, прићи ћемо опозиционим странкама како би смо постигли консензус о важним темама као што су чланство у УН, и интеграције у ЕУ", рекао је Весељи.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести