Весић: Званични подаци демантују Ђиласове тврдње

БЕОГРАД: Заменик градоначелника Горан Весић одговорио је на Фејсбуку Драгану Ђиласу који је изјавио да чим неко жели да мења имена улицама, значи да не воли Београд.
Goran Vesić Foto: Tanjug/ F.Krainčanić
Фото: Танјуг/Филип Краинчанић

Весић је рекао да је нетачна та твдња и да званични подаци Града Београда то демантују. Он се на свом Фејсбук профилу осврнуо на, како каже, “поподневно ћаскање два коалициона партнера, Ђиласовог кандидата за градоначелника Раде Нове и њеног ментора”.

Осим што је ова тврдња болесна она је нетачна. Званични подаци Града Београда демантују тандем Драган - Рада. У периоду од 2000-2013. године у Београду су промењени називи 1.163 улице. У периоду од 2013-2020. године у Београду су промењени називи 76 улица. Проблем је у томе што Ђиласу и његовој екипи само немој да дираш Загребачку, Задарску, Загорску, Хрватску улицу. Е тада полуде. А ми смо се усудили да имена тих улица мењамо, написао је.

Успут, напомиње Весић, „ове две незналице су данас причале о томе да је на дневном реду сутрашње седнице ребаланс буџета, а на дневном реду сутрашње седнице је Завршни рачун буџета за 2018. годину који мора да се усвоји по закону”.

Кратко речено, Завршни рачун је извештај о томе како је потрошен буџет Града Београда у прошлој години. Али како да објасниш нешто незналицама који су још зли и острашћени, закључио је Весић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести