ВОЈНИЧКА НОВА ГОДИНА Вучевић и генерал Мојсиловић организовали свечани пријем

Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, потпредседник Владе Србије и министар одбране Милош Вучевић, заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, организовао је пријем у Дому Гарде на Топчидеру којој су присуствовали највиши званичници Србије и Босне и Херцеговине.
q
Фото: Instagram @milosvucevic

Пријему су присуствовали српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић, председник Републике Српске Милорад Додик, председник Народне скупштине Владимир Орлић, министри у Влади, народни посланици, чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, представници локалне самоуправе, државних институција, верских заједница, дипломатског и војно-дипломатског кора, ветерани, као и многобројни гости из јавног и културног живота, саопштило је Министарство одбране.

Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Истичући најважније резултате постигнуте у 2023. години у систему одбране, министар Вучевић је нагласио да је припадницима Војске Србије од јануара ове године повећана плата за 25 одсто, а свим припадницима Министарства одбране за 12 и по одсто.

„Успели смо да повећамо плате и да остваримо посебне бонусе за истраживаче, научнике у Војнотехничком институту, што је био задатак од државног врха. Успешно смо започели „пројекат 5.000“ јачајући специјалне јединице Војске Србије. На приказу способности Војске Србије у априлу „ГРАНИТ 2023“ приказали смо више од 2.300 средстава наоружања и војне опреме, а у таквом броју какав није виђен чак ни на чувеној паради ЈНА 1985. године”, навео је министар.

Он је додао да је отпочело систематско решавање стамбених питања припадника Војске Србије. Такође, додао је, Министарство је наставило да улаже у наоружање и војну опрему.

Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

„После више од 40 година добили смо нове транспортне авионе 'Каза', набавили нове хеликоптере Ми-35, кренули у роботизацију Војске Србије у складу са директивама председника Републике као врховног команданта, кренули у развој беспилотних летелица, дронова, модернизацију тенкова, борбено-оклопних возила, борбених возила пешадије, средстава противваздухопловне одбране. Набавили смо оно што сте видели и оно што нисте, како би држава Србија била безбеднија и грађани Србије сигурнији”, поручио је министар одбране.

Према његовим речима, последњих дана ове године потписани су уговори за улагање више од 100 милиона евра инвестиција у Одбрамбену индустрију Србије.

„До сада незабележено улагање само у опрему, у технологију, у нове производне хале, што је доказ јачања и снажења Србије”, рекао је Вучевић.

Он је поручио да је данас ситуација другачија и да захтева већу посвећеност и рад у наредној години.

„И да ли је све ово што сам укратко поменуо истина или је јефтина пропаганда, да ли заиста радимо свим својим капацитетима и физичким и интелектуалним у корист Србије, на та питања добили смо одговор 17. децембра 2023. године. Народ је рекао све јасно и гласно, толико гласно да ту нема никакве дилеме. Ми смо команду од народа добили управо на завршеним изборима – да нам верују да ћемо остварити заједнички све оно што смо обећали и што смо рекли да је наш циљ, жеља, наши снови, за нашу државу за Србију”, истакао је министар одбране.

Он се захвалио припадницима војске и председнику Републике и врховном команданту Војске Србије на, како је рекао, „подршци, смерницама, директивама, наредбама, на дневној комуникацији како би Војска Србије и Министарство одбране били заиста снажни и јачи”.

На вечерашњем пријему у Дому Гарде, гостима је приказан филм посвећен најзначајнијим резултатима Министарства одбране и Војске Србије у години на измаку, у продукцији Управе за односе са јавношћу Министарства одбране. Програм су употпуниле и нумере које је извео Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

„Поводом предстојећих новогодишњих и божићних празника, заједно са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, приредио сам вечерас у Дому Гарде на Топчидеру пријем”, написао је Милош Вучевић на свом Инстаграм профилу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести