Вучевић: Хоћемо да наша деца живе овде и да вратимо оне које можемо

Српска напредна странка најавила је за данас предају листа за локалне изборе у Новом Саду са 78 кандидата, а први на листи биће новосадски градоначелник Милош Вучевић, који је два мандата на челу града.
Gradski odbor SNS-a organizovao prikupljanje potpisa za kandidatske liste Foto: R. Hadžić
Фото: Градски одбор СНС-а организовао прикупљање потписа за кандидатске листе Фото: Р. Хаџић

Јуче по подне је Градски одбор СНС-а организовао прикупљање потписа за кандидатске листе те странке за локалне, покрајинске и републичке изборе на осам локација, а централно место било је у Новосадском сајму, где је више стотина функционера, чланова и симпатизера странке чекало у реду да подржи листе „Александар Вучић – За нашу децу“ на три нивоа избора.

– Направили смо широку и одговорну коалицију, али смо пре свега задовољни одзивом грађана који подржавају председника Вучића и политику СНС-а која се не улагује и не даје олака обећања, већ води рачуна о свим деловима наше државе и бори се да Србија буде још снажнија и јача и да заиста наша деца остану да живе овде и да вратимо све оне које можемо – казао је потпредседник Главног одбора СНС-а Милош Вучевић, који је јуче потписао кандидатску листу те странке у Новосадском сајму.

Он је рекао да је поносан на то што на све три листе СНС-а има много младих и нових кандидата, а да ће се Градски одбор СНС-а настојати да преко својих представника Нови Сад буде што заступљенији и у републичком и у покрајинском парламенту, да се боре да у Нови Сад дође што већи број нових инвестиција.


Мировић први на листи за покрајински парламент

Српска напредна странка данас ће Покрајинској изборној комисији предати изборну листу од 120 кандидаткиња и кандидата за Скупштину Аутономне Покрајине Војводине с потписима грађана који су подржали кандидатуру те листе. Како сазнајемо, први на листи СНС-а за покрајинске изборе биће Игор Мировић, актуелни председник Покрајинске владе


– Значи нам када се посланици из Новог Сада боре за одређене ствари које су локалног карактера. Јер, ако имамо већи број посланика у републичком и покрајинском парламенту то је и снага града, не само снага градске организације СНС-а Новог Сада – нагласио је Вучевић

Он је рекао да је поносан на велику подршку чланова и грађана који су јуче дошли да потпишу изборне листе СНС-а.

Фото: Градски одбор СНС-а организовао прикупљање потписа за кандидатске листе Фото: Р. Хаџић

– Странка је дуго на власти, али није заборавила своје обичне чланове. У редовима за потпис стоје и функционери и обично чланство. А посебно сам поносан на младе људе који излазе на политичку сцену, који ће свакако сутра бити бољи од нас. Тиме показујемо да СНС има снаге да се унутар себе мења да би сутра био бољи и да, и кад побеђујемо, тражимо да имамо увек најбоље кандидате. Ми смо променили победничку листу и није нас срамота да покажемо нова лица, да бисмо били још бољи и да би нам било боље и у држави, и у покрајини, и у граду – закључио је Вучевић, чије ће се име наћи и на листи кандидата за Народну скупштину Републике Србије под редним бројем 4.

Један од нових, младих кандидата СНС-а за републички парламент је и Гојко Палалић, који је јуче изјавио да млади на листи напредњака представљају највећи адут на изборима који ће, како је оценио, бити тешки.

– Ти млади представљају будућност Србије и они ће свакако доласком на политичку сцену Србије донети нову енергију и нову снагу, а то је управо оно што је и најављивао и председник Србије Александар Вучић – навео је Палалић.

Фото: Градски одбор СНС-а организовао прикупљање потписа за кандидатске листе Фото: Р. Хаџић

Он је оценио да Србија данас изгледа много боље у односу на пре четири године и да су повећане плате, порасла запосленост отварањем нових радних места, али и отворене школе, клинике и изграђено много нових путева.

– Не желимо да станемо на томе. Желимо и даље да отварамо нове путеве, да градимо школе и клинике, отварамо нова и квалитетнија радна места, али и да повећавамо плате. Свакако нас очекује тежак рад и даље, али треба да останемо на том путу јер Србија има будућност. Млади људи представљају будућност странке и, као такви, желимо да млади остану у Србији и да своју будућност граде овде, а не у некој другој земљи – закључио је Палалић.

А. Савановић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести