Вучевић: „Олуја“ је највеће етничко чишћење после Другог светског рата

НОВИ САД: Србија данас обележава Дан сећања на све страдале и прогнане Србе у војној акцији Олуја, а тим поводом се огласио и градоначелник Новог Сада и потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић.
vucevic
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

Непрегледана колона и неизмерна туга. И сећање којем не дам да исчезне докле год сам жив. Мој народ је убијан, мучен, прогањан, протериван. На мом народу су највећи крвници потписивали злочине какве цивилизација не памти. Мој народ је био жртва историјских ломова деведесетих и највећег етничког чишћења после Другог светског рата - злочина без казне. Уместо туговања, данас имамо најмање 250.000 разлога да никада више не пристанемо на ћутање. На то нас је заветовало најмање 250.000 невиних душа, побијених, прогнаних или несталих током злочиначке „Олује“. Тешко је остати нем над костима невиних жртава. Тешко је сакрити тугу због отете младости, безбрижног детињства, достојанствене старости .. Зато не опраштамо, и не заборављамо!, казао је Милош Вучевић и додао:

Мој народ је данас чврст као стена, сабран око будућности у коју идемо као грађани успешне и поносне Србије коју више нико не може да вређа и понижава, нити да ућуткује. Ћутање и заборав су механизам за кукавице. А било је таквих у прошлости, у скупим оделима сашивеним од народне муке. Србија је о својој националној трагедији срамно ћутала до 2014. године. А онда је проговорио наш председник Александар Вучић, без пардона и калкулисања. Храбри да кажемо истину. Храбри да се за истину боримо. Снажни да понесемо сву муку нашег страдалног народа, и останемо усправни у борби за његову будућност. Истина је једна - „Олуја“ је највеће етничко чишћење после Другог светског рата. Нећемо заборавити! Помирење да, понижење никада!“.

Тугујемо за невиним жртвама, уједињени у борби за нашу Србију!, поручио је Вучевић.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести