Вучевић: Победила је државничка мудрост најбољег од нас

БЕОГРАД: Ово је историјски дан за Србију! Председник Србије Александар Вучић у Вашингтону је потписао билатерални споразум са председником САД Доналдом Трампом о свеобухватном плану за нормализацију економских односа између Београда и Приштине,каже Милош Вучевић потпредседник ГО СНС.
Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: V. Fifa
Фото: Фото: В. Фифа

Он каже и да је само дан раније делегација непризнате државе Косово покушала је да подметне „кукавичје јаје“ под тачком 10. прве верзије споразума, "што је председник Вучић безусловно одбио".

"Урадио је оно што је и обећао грађанима Србије, а на чему се темељи његова политика од које није устукнуо од 2012. године, иако је небројено пута био изложен бруталним нападима и притисцима да прихвати наметање независности Косова и Метохије. Још једном је томе рекао - не. И данас у Белој кући председник Вучић није прихватио ниједно слово које се противи нашим националим интересима", казао је Вучевић, а наводи се у саопштењу информативне службе СНС које је достављено медијима.

Вучевић наводи и да је Вучић као први председник Србије који се састао са једним америчким председником направио велики искорак из онога што смо до сада имали у односима Београда и Приштине и још већи економски искорак значајан не само за Србе и Албанце, већ и за будућност целог региона.

"Победила је државничка мудрост, политичка храброст и патриотизам најбољег од нас, нашег председника Александра Вучића, који је данас целом свету показао како се бори за будућност свога народа и своје земље", навео је Вучевић.

Додао је да је Србија споразумом који је потписала са САД показала да је конструктиван партнер, да је искључиво окренута очувању мира и стабилности, економском развоју и будућности, уз очување српских светиња на Косову и Метохији.

"Улагање америчког капитала и убрзање иницијативе мини шенген коју је покренуо сам председник Вучић за стварање слободног протока робе, људи, услуга и капитала, а којој ће приступити и Приштина, као и убрзана изградња модерне инфраструктуре, путева и пруга, и бројне друге животне ставке у споразуму на који су заједнички ставили потписе двојица председника Александар Вучић и Доналд Трамп, гарант су наше будућности", навео је Вучевић и поручио још једном да је ово велики дан за Србију, која је поносна на свог председника Александра Вучића.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести