Вучевић: Све док је српске цркве биће и нас

БЕОГРАД: Срби имају једну цркву где год да живе и док је цркве и звона биће и нас, поручио је потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Foto: V. Fifa
Фото: Фото: В. Фифа

Он је у интервјуу за Новости рекао и да страшне поруке ових недеља стизу председнику Александру Вучићу од црногорских властодржаца, а да народ једино у њему види заштитника.

"Верујем у његову мудрост и прагматичност и снажну дипломатску иницијативу", рекао је Вучевић говорећи о тешкој ситуацији у којој су се последњих недеља нашли СПЦ, њен идентитет и храмови у Црној Гори.

Упитан да прокоментарише спекулације да би могао да буде нови премијер каже да је од таквих спекулација престао "да се брани" и да је он војник партије која ће одредити ко ће бити премијер.

"Важно је шта кажу грађани Србије па потом и странка која победи на изборима, а то ће бити СНС", каже Вучевић.

Он додаје да је расписивање избора и одређивање датума у надлежности председника Србије и да ће све бити спроведено у законском року.

На питање како оцењује колебање дела опозиције у вези са изласком на изборе, каже да није реч о колебању већ о страху.

"Појурили би они на изборе да су сигурни да ће добацити до три одсто. Овако ваљда су свесни да би се обрукали па фолирају неки бојкот да ублаже тотални дебакл", сматра Вучевић.

Каже и да не жели да се бави "тим лоповима, криминалцима наркоманима" који туку новинарке, вређају политичке противнике, прете Вучићу и члановима његове породице.

"То може само људски шљам и друштвени талог. Срамота ме што се уопште називају политичарима", додаје он.

Упитан који су по њему најзначајнији потези председника Вучића "у првом полувремену" наводи да су то тешке реформе и спасавање Србије од банкрота.

"То је био ризичан потез и требало је бити махер па из те позиције забити гол. Зато је председник Вучић попут Месија. И креатор игре и вођа и голгетер", оцењује Вучевић.

Када је реч о послу градоначелника и на које је потезе најпоноснији каже да је довољно погледати Нови Сад данас и пре осам година и наводи фабрике, Жежељев мост, Научно-технолшки парк, титулу Омладинске престонице...

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести